Samen Werken aan Herstel bij FysioMotion
Samen Werken aan Herstel bij FysioMotion

Kinderfysiotherapie

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat er gebruikelijk is.

Dit kan eenvoudig weg komen doordat het ene kind meer oefening nodig heeft om een vaardigheid aan te leren dan het andere. Kinderen kunnen hierdoor lastig meekomen met leeftijdsgenootjes en worden soms onzeker. Op jongere leeftijd uit zich dit soms in gedragsproblemen als gevolg van frustraties.  Gericht oefenen zorgt voor een betere manier van bewegen, maar vergroot bovenal het plezier van het kind in bewegen! Iets waar het zijn hele leven profijt van kan hebben.

Ook aandoeningen aan de zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat kunnen de ontwikkeling van uw kind belemmeren. Door bijvoorbeeld slecht zien, neurologische afwijkingen of overmatige soepelheid (hypermobiliteit) kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven.

Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Dit speelt in de behandeling een grote rol. Daarnaast vragen kinderen  om ee n specifieke eigen benaderingswijze. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar.

Meer informatie over wat de kinderfysiotherapeut voor uw kind kan betekenen kunt u vinden op de website “de kinderfysiotherapeut” Onder het kopje hulpvragen  kunt u extra informatie vinden per hulpvraag of aandoening.

Vergoeding

Met de zorgverzekeraars is overeengekomen dat er door geregistreerde kinderfysiotherapeuten in de eerste lijn 18 kinderfysiotherapeutische behandelingen uit de basisverzekering gegeven mogen worden. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico.

sidebar-kinderfysiotherapie

Direct inschrijven?

Via onderstaande knop kunt u zich direct inschrijven op ons patiëntportaal.