Samen Werken aan Herstel bij FysioMotion
Samen Werken aan Herstel bij FysioMotion

Fysiotherapie en manuele therapie bij nek- schouderklachten

Om de nek en de schouder goed en pijnvrij te kunnen gebruiken, dienen er heel wat spieren en gewrichten nauw samen te werken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat nek-schouderklachten veelvuldig voorkomen en dat daarbij de klachten helaas ook vaak langdurig aanhouden.

Een gerichte aanpak, bij voorkeur in een vroeg stadium, verkleint de kans op chronische klachten en beperkingen aanzienlijk.  Fysiotherapie/ manuele therapie kan hierbij naast de zorg door uw huisarts en zo nodig een orthopeed/ sportarts een belangrijke bijdrage leveren.

Een behandeling bij een fysiotherapeut of manueeltherapeut voor schouderklachten zal over het algemeen bestaan uit oefentherapie zo nodig aangevuld met mobiliserende technieken van de nek- schouder en de aangrenzende gewrichten. Oefeningen kunnen gericht zijn op het mobiliseren van gewrichten, het stabiliseren van gewrichten, het versterken van spieren en andere structuren en tot slot ook het verlagen van de belasting op de nek en het schouder door het aanleren van minder belastende manieren van bewegen. Aan de hand van een fysiotherapeutische onderzoek wordt bepaald wat de beste strategie is.  U kunt hiervoor bij Fysiomotion terecht.

Binnen Fysiomotion zijn Hinke Hospes-Boonstra en Bas Leijten gespecialiseerd in het behandelen van nek-schouderklachten.

Om onze kennis op een hoog niveau te houden zijn wij aangesloten bij Schouder netwerk Groot Zwolle, onderdeel van SchouderNetwerken Nederland. Betrouwbare informatie over schouderklachten kunt u vinden op de websites van Schouder netwerk Groot Zwolle en Schoudernetwerk Flevoland.

Betrouwbare informatie over schouderklachten kunt u vinden op de landelijke website van overkoepelende schoudernetwerken.

sidebar-nek-schouder

Direct inschrijven?

Via onderstaande knop kunt u zich direct inschrijven op ons patiëntportaal.